Koltay Gergely - Szűts István: Honfoglalás - Rockopera

Különleges bemutatóra készül a Kormorán, a nagysikerű Honfoglalás c. film betétdalait felhasználva hallható és látható az új rockopera.

1988-ban készítette első rockoperáját Koltay Gergely és a Kormorán. A költő visszatér Páskándy Géza librettója alapján készült. Ezt követte a Zúgjatok harangok, az Elektra mindörökké, a Megfeszített 2000-ben, és a Csíksomlyón bemutatott A Napba öltözött leány. Most különleges bemutatóra készül a Kormorán, hiszen a Honfoglalás c. nagysikerű film - melynek eredeti zenéje a Magneoton kiadásában annak idején platina lemez lett -, betétdalait felhasználva készült új rockopera.

Parádés szereposztásban hallható újra a történet, mely a hazatalálásról, a hazakeresésről szól. Árpád vezér szerepét a televízióból ismert felvidéki énekes, Vadkerti Imre, szerelmét, a besenyő lányt pedig a vajdasági Fehér Nóra alakítja. A rockopera nem követi a nagysikerű Koltay Gábor film történetét. Új izgalmak és új dallamok teszik teljessé az élményt, mely a végső hazatalálás története.

Pintér Tíbor rendező - aki a Táltos szerepét játssza - irányítja a szálakat, de kemény ellenfélre talál egy Sámánasszony személyében. Megjelenik a hét vezér, megköttetik a vérszerződés, és a második felvonás végén felcsendül a legendás Kell még egy szó.

Az előadás hatvan lovassal, statisztákkal, táncosokkal egyedi élmény mindenki számára, melyet az MTV segítségével a televízió nézők is láthatnak nemsokára.

 

A rockopera dupla CD-n 2011. augusztus 19-től kapható az üzletekben.

Szereplők: Makrai Pál, Sípos Imre, Vadkerti Imre, Serbán Attila, Pintér Tíbor, Janza Kata, Fehér Nóra, Hujber Ferenc, Buch Tíbor, Sárközi Anita, Kalapács József, Papadimitriu Athina, Gesztesi Károly és sokan mások, valamint a Kormorán zenészei.

További részlet az előadásról: Magyar Lovas Színház honlapján