Éjjel-nappal Budapest 189-193. rész tartalma

Éjjel-nappal Budapest 189-193. rész tartalma

 

 

2013.11.18., Hétfő 19.45 - 189. rész

Rita meg van győződve róla, hogy vissza tudja szerezni Marcit. Hogy a srác figyelmét még inkább felhívja magára, vesz egy csomó dekor cuccot az üzletbe és állandóan a nyakán lóg a berendezési ötleteivel. Eltöltenek együtt egy kellemes délutánt, ekkor azonban felbukkan Anikó. Korábban tér vissza Budapestbe, mint várták. Mikor meglátja, hogy Rita és Marci milyen közel került egymáshoz, kifakad, majd sértődötten kirohan az üzletből. Marci utána akar menni, de Rita visszatartja. Este Anikó és Marci összeveszik. Anikó féltékeny és meg van sértve, és annak ellenére, hogy Marci szerelmet vall neki, elküldi. Rita tudja, hogy Anikó visszatérése miatt keményebb eszközökhöz kell nyúlnia, ha meg akarja hódítani Marcit…

Amikor Rita reggel felbukkan a hajón, és egy Kristóf-ellenes szórólapot kiszegez, Kristófnak be kell látnia, hogy milyen hatalmas méreteket öltött a szexuális zaklatásról szóló pletyka. Dühösen ront be a Symbolba, és kérdőre vonja Noémit, a lány azonban továbbra is állítja, ami nem igaz. Ádám ismét kidobja Kristófot a Symbolból. Amikor Kristóf rosszkedvűen visszatér a hajóra, Zsófi vár ott rá, aki Kristófnak hisz. Hogy segítsen neki, Zsófi elmegy a Symbolba, és kicsal Noémiból egy vallomást, amit a mobiljával rögzít is…

Lali szörnyűt álmodott. Amikor interneten az álom jelentése után kutat, megállapítja, hogy sorscsapás előtt áll. Egyre jobban belelovalja magát abba a képzelgésbe, hogy még aznap meg fog halni.

2013.11.19., Kedd 19.45 - 190. rész

Anikó és Marci idegesek, mert az épületben, ahol az ügynökség van, egy csőtörés miatt a víz elárasztotta a pincéjüket. Miközben Marci Ritával beszélget, és elutasítja a közeledését, Anikó egy ártatlan flörtbe bocsátkozik Dénessel. Rita - Marci tudta nélkül - megkeresi az ügynökségen Anikót, és felébreszti a féltékenységét: felhevülten meséli, hogy Marci azt akarja, hogy ne hagyja el Budapestet. Mikor Marci, mit sem sejtve, visszatér az ügynökségre, Anikó dühösen rátámad, és azzal vádolja, hogy a határozatlanságával mindent tönkretesz. Döntse már el, hogy mit akar. Este Marci az albérletben ismét elutasítja Rita közeledését. Anikóval akar együtt lenni tartósan is, Rita szálljon le róla. Eközben Anikó egy bárban Dénessel üti el az időt, és élvezi a férfi udvarlását.

Hannát és Borit az iskolában egy házibulira hívja Kornél. Bori bevallja, hogy már régóta hajt Kornélra. A társbérletben Hanna amiatt stresszel már megint, mert Zoé nyilvánvalóan még mindig nem tudja túltenni magát a Milánnal való szakításon. Hanna, hogy lakótársnői gondolatait más irányba terelje, meghívja őket Kornél partijára. A bulin kiderül, hogy Kornélnak van barátnője. Borit azonban ez nem zavarja abban, hogy elcsábítsa. Hanna Lilitől tudja meg, hogy Borinak tulajdonképpen van egy állandó barátja, aki egy évre kiment az USA-ba. Váratlanul megjelenik Karesz és Milán, és kissé felforgatják a bulit. Zoé és Milán ismét közelednek egymáshoz…

Mikor Barbi ismét beköltözik az albérletbe, Joe - véletlenül - tönkreteszi Barbi jegygyűrűjét. Joe Lalit kéri meg, hogy amilyen gyorsan csak tudja, javíttassa meg a jegygyűrűt, de Barbi nem szerezhet tudomást róla, mert rendkívül babonás, és még rossz előjelnek vélné. Barbi közben azt hiszi, hogy valahol elhagyta a gyűrűt, és felforgatja miatta az egész társbérletet. Joe továbbra sem szól neki arról, hogy a gyűrű tönkrement, viszont közben megtudja Lalitól, hogy nem is lehet megjavítani. Lali kétségbeesetten próbál egy másik gyűrűt szerezni, ami végül sikerül is neki. Barbi azonban rájön a csalásra, mert a gravírozás különbözik…

2013.11.20., Szerda 19.45 - 191. rész

Reggel Rita újra megpróbál beszélni Marcival. Zsófi azonban megneszeli ezt, és miután a sarokba szorított Marci is elhagyja az albérletet, Zsófi és Joe Ritának esik. Marci újra megpróbálja elmondani Anikónak, mit érez iránta – de Anikó nem képes mindaddig megbocsájtani, amíg Marci nem mondja meg Ritának egyértelműen, hogy tűnjön el az életükből. Marci az ügynökség frissen meszelt falán tölti ki dühét, majd leissza magát. Rita ebben az állapotban talál rá, majd megint veszekednek, míg egyszer csak Rita végső kétségbeesésében azt nem mondja: „szeretlek”. Csókolózni kezdenek, és majdnem szeretkeznek is – de Marci az utolsó pillanatban meggondolja magát és Dávidhoz menekül, aki egy tőle meglepően komoly leckét ad Marcinak a szerelemről. Rita úgy érzi, megerősítést kapott Marcitól, és bejelenti az albérletben, hogy Marcit magával fogja vinni külföldre.

Hanna hagyja magát rábeszélni arra, hogy az átbulizott éjszaka után ma lógjon az iskolából. Csillát ez arra ösztönzi, hogy betegre aggódja magát, és meglátogassa Joe-t, mivel Hannát nem találja otthon. Joe azt tanácsolja neki, hogy nézze meg Hanna barátnőjénél, Borinál. Csilla találkozik ott Petivel, akinek a viselkedése felháborítja. Megerősítve érzi rossz előérzetét, és azt parancsolja a fiúnak, tartsa távol magát a lányától. Amikor Hanna végre felbukkan, Csilla azonnal beolvas neki. Végül azonban Hanna az, aki kiosztja az anyját, és bebizonyítja neki, hogy Bori és Peti egyáltalán nincsenek rossz hatással rá, sőt. Csillának be kell látnia, hogy túltengett benne az előítélet, és elnézést kér Petitől – mindketten elismerik, hogy tulajdonképpen nincs is semmi baj a másikkal.

Gábor és Lali is szemet vet egy reggel a szexi Alexára. Alexát még mindig zaklatja az ex-pasija, Barna, aki most már az albérletig is elmerészkedik. Amikor Alexának kell elintéznie a bevásárlást, Gábor kiüti a nyeregből Lalit, amikor felajánlja a segítségét, Alexa pedig arra számít, hogy ha segítője akad, az majd távol tartja tőle Barnát. Az ex-pasi valóban fel is bukkan az élelmiszerbolt előtt, mire Alexa hirtelen megcsókolja Gábort. Az akció sikeres, Barna lelép. Gábor viszont félreérti a helyzetet, és azt hiszi, bejön Alexának.

2013.11.21., Csütörtök 19.45 - 192. rész

Marci reggel a lakóhajón elmondja Dávidnak, hogy Anikót választotta. De Anikó mindaddig nem akar vele beszélni, míg nem tisztázódik a helyzet Ritával. Rita ugyanakkor Alexa előtt optimistán nyilatkozik arról, hogy ő és Marci újra össze fognak jönni. Így nagyon rosszul érinti, amikor Marci csak barátságot ajánl fel neki. Egy vita után Marci és Rita szakítanak és a zaklatott Rita kiköltözik az albérletből egy hotelbe.

Alexát már reggel Barna SMS-ben üldözni kezdi. Gábor nyomására Alexa beszámol a lakóknak a problémájáról. A többiek megértően reagálnak, és Gábor elhívja bulizni Alexát, hogy elterelje a figyelmét. Gábor azonban többet remél ettől, amihez Lali kegyesen az áldását adja. A szórakozóhelyen azonban Gábor gyorsan szem elől téveszti Alexát, és felbukkan Barna. Alexa rémülten elmenekül, azonban Barna az utcán elkapja. Ekkor véletlenül arra jár Ádám és megmenti Alexát . Gábor végül az albérlet előtt találja meg Alexát, akit Ádám vitt haza, és kijózanodva kénytelen végignézni, hogy Alexa és Ádám kikezdenek egymással.

Lali reggel csurom vizesen ér haza, mert letudott egy újabb pontot a listáján: átúszta a Dunát hajnalban. A lakók figyelmeztetik, nehogy felfázzon, de Lali siet egy játszóházba, hogy teljesítsen egy újabb pontot a listájáról. Közben András hirtelen felbukkan az albérletben, és Lalit keresi. Gábor elkíséri Lalihoz, aki nagyon örül, amikor András meghívja a hangstúdiójába. A felvétel azonban egy kisebb katasztrófába fullad: Lalinak a felfázása miatt meg kell szakítania a közös munkát. Később otthon kijelenti, hogy ezzel fel is függeszti az énekes-karrierjét. Többé nem akar zenével foglalkozni. András viszont felhívja, és közli vele, hogy fel szeretne venni vele egy lemezt. Lali nagyon boldog és újra hisz a nagy áttörésben.

2013.11.22., Péntek 19.45 - 193. rész

Barbi meghívja az iskolai barátait a lakásba való beköltözésének örömére rendezett partira, és teljesen ki van borulva, mert mindennek tökéletesnek kell lennie. Attól való félelmében, hogy a meglehetősen szűk látókörű párt az új lakótársai elijesztik, megkéri Joe-t, hogy beszéljen a lakókkal. Mindenki viselkedjen és öltözzön fel rendesen. A lakók kelletlenül fogadják a vendégeket. A beköltözésre rendezett buli botrányba fullad, amikor Barbi azt javasolja, hogy „Most mutasd meg!”-et játsszanak, Gábor és Tamás hevesen összevitatkoznak. Barbi felismeri, hogy a barátai nem illenek a lakótársaihoz, és arra kéri őket, hogy menjenek el.

Rita nyúzottan kezdi első reggelét a hostelben, s úgy dönt, kiadja magából a feszültséget egy bokszedzéssel. Az edzésen összefut Fannival, és rögtön komoly ellentét alakul ki a két lány között, ami annyira fokozódik, hogy Imre bá kiküldi őket a teremből. Fannit az edzőterem előtt Rita húzza vissza, hogy ne lépjen egy autó elé, s a két lány között fölolvadnak a feszültségek. Jól bekoktéloznak, összebarátkoznak, és kiderül, hogy Fanni Marciék ingatlanosának, Dénesnek a húga.

Kristóf inkább egy éjszakai ismeretségével, Lujzával egy afterpartira megy, ahelyett, hogy segítene Dávidnak előkészülni egy sörszponzor látogatására aki a lakóhajón rendezett buli lehetséges támogatója. Amikor Kristóf ezek után Lujzát még a hajóra is magával cipeli, hogy a szobájában tovább szórakozzon vele, Dávid kiborul. Azt akarja, hogy Kristóf tűnjön el, mielőtt a lakóhajón rendezett buliját teljesen tönkreteszi. De Kristóf inkább beveti a vonzerejét a sörszponzornál, Fruzsinál. Először még sikerül őt a tervükkel fellelkesíteni. Ám amikor kicsivel később Kristófnak sikerül megsérteni a sörszponzort, és az elrohan, Dávid mérgesen kiborul. Este Kristóf elmondja Dávidnak, hogy el akarja adni a lakóhajót, és így Dávid elfelejtheti az álmát a saját bárjáról.