Andreas H. Schmachtl: Alma Magdi - Karácsonyi varázslat

Varázslatos, harmóniát árasztó, ünnepi hangulatú karácsonyi mese kicsiknek és nagyobbaknak.

A történet egy olyan csodás téli környezetben játszódik, ami az angol és német mesevilágból, életvitelből ered, de a világ bármely táján békés, ünnepi hangulatot ébreszt a gyerekekben.

 

A szerző nemcsak írója, hanem rajzolója is a könyvnek, a gazdag illusztrációk csak fokozzák a mese szépségét. Alma Magdi, a kisegér története igazi kedves karácsonyi mese, gazdag, választékos szókincsű szöveggel örvendezteti meg a szülőt és gyermeket. Forró kakaó mellett, vagy lefekvés előtt varázslatos pillanatokat hozhat az egész család számára.

A szereplő kisállatok a valóságban is kedvencei H. Schmachtl-nak, mint állatvédőnek. Ebből is következhet, hogy az egér, a süni, a madarak és barátaik nem plüssfigurákra emlékeztetnek, hanem valódiakra hasonlítanak, akik képesek segíteni az embereknek szebbé tenni az ünnepet.

A templom egere nem szegény, ahogy emlegetni szoktuk, sőt nagyonis gazdag lelkű. Barátai a bagoly, Vörösbegy Vendel, Molli, a mezei egér, Süni, Mókus Móni a fiaival Dinivel és Danival olyan karácsonyi kórust szólaltatnak meg a templomban, amilyenre korábban még sosem volt példa, megmentve a kis falu karácsonyi ünnepét.

 

Réger Margit