hirdetés

Bosszú vagy szerelem 13. rész hosszabb tartalma

Bosszú vagy szerelem 13. részének hosszabb tartalma

 

Sühan nehezen tér magához, bevillan egy régi kép még gyermekkoráról, mikor az anyukája és Tahsin egymással verekszik, az anyja lehazugozza az apját és megpofozza. A partin Sühan nem fogadja az apja pusziját, mondván, hogy kerülgeti valamilyen betegség. Megtudja, hogy az üzlet sikeres lett volna, ha befektetnek. Cesur megjegyzi, legközelebb ne keverjenek érzelmeket az üzletbe.

 

Sühan rákérdez, mikor jelentik be az esküvőt, de Banu kineveti, Cesur pedig jelzi, csak akkor voltak anyakönyvvezetőnél, amikor Banu megházasodott, amúgy meg ezer éve barátok, ennyi. Tahsin meg szekálja Korhant és Bülentet az elszalasztott üzlet miatt, neki egy ilyen kemény fickóra van szüksége, mint Cesur. A férfi megjegyzi, ne csak a tőzsdében gondolkozzanak, hanem nagyobb dolgokban, de csak akkor, ha társak lesznek a cégben. Mihriban megkérdi, mit ad érte cserében, Cesur meg felajánlja a földet, ami egy aranybánya.

Cesur Sühan után megy, megpróbálja kideríteni, miért menekül. Sühan bocsánatot kér tőle, túl hamar ítélte meg. Cesur látja rajta, hogy nincs minden rendben, Sühan gyalog indul haza és próbálja feldolgozni az elhangzottakat, amiket gyerekkorában, valamint azokat, amiket Cesur és Rifat beszélgetéséből meghallott. Cesur utána megy és meglátja a majdnem idegrohamot kapó Sühant, de a lány nem akarja, hogy segítsen neki. Sühan megmutatja Cesurnak Rifatról a videófelvételt, amit bizonyítéknak tart, hogy ő rabolta ki a házat. Cesur nem tudja meggyőzni Sühant, hogy Rifat nem lehet a tettes, majd hívja Rifatot és óvatosságra inti.

Sühan hazaérve megkérdi Saliht, hogy ismer-e egy Hasan Karahasonoglu nevű embert. Salih rosszul hazudva azt állítja, még sosem hallotta ezt a nevet, majd a nő megkéri, felejtse el ezt a kérdést. Bemegy az apja irodájába és elkezd kutatni a dolgai között. Salih meglátja, hogy Sühan az apja asztalánál kutakodik. Visszaemlékezik egy jelenetre, amikor Tahsin Korludaghoz benyit Hasan. „Ennek a boldog családi képnek én vagyok a festője. Rájöttem, hogy vertél át. Mindent elloptál, amit elmeséltem neked. A családomtól ellopott képek a házad falán vannak. Te gyújtottad fel a házat, te ölted meg a családom. Mindennel elszámolunk, megyek a rendőrségre és börtönbe fogsz kerülni” – kiabálta Hasan Rifat emlékei szerint, miközben Sühan régi képeket néz az apjáról és a saját gyermekkoráról.

Salih szól Korhannak, hogy mit kérdezett Sühan, Korhan szerint ne szóljanak egyelőre az apjának. A parti jól sikerült, elindul mindenki vissza a házba, Sühan meg gyorsan összepakol. Cesur és Banu terve a társulásról egyre inkább jól alakul. Banu inkább hazamegy, és nem alszik a házban, a lány úgy érzi, tényleg jobb, ha nem kavarja tovább a szálakat Sühannal. Cesur is megnyugtatja, hogy messzire jutottak már együtt, nem akar semmit elrontani. Banu megígéri, hogy átnézi az árvaház igazgatójának a dossziéját.

Korhan meglátja Sühant az apja dolgozószobájában, aki csak annyit mond, hogy régi képeket nézegetett. Sühan végül kiböki, hogy a nagyszülei fényképeit keresi, új festményt szeretne csináltatni az apjának, mert nagyon maga alatt van a rablás óta. Miután Cahide elmegy, megkérdi Korhant is, hogy emlékszik-e egy Hasan Karahasonoglu nevű emberre, de nem emlékszik ő sem egy ilyen nevű férfire. Elárulja, hogy kihallgatta az apját és a rendőrfőnököt, onnan hallotta ezt a nevet. Korhan szerint talán az a férfi lehet, aki az autójával egy szakadékba zuhant a gyerekkorukban. Sühan megkéri, nehogy elmondja az apjuknak, mit kérdezett.

Sirin próbálja megint összehozni Sühant és Cesurt. Meghívja salepre a férfit, majd hagyja őket italozni kettesben. „Ne rohanj Bülenthez, azért, hogy távol maradj tőlem.” „Megint túllősz a célon” – jön a válasz. „A legnagyobb korlátot te tetted közénk, azt mondtad én vagyok az akadály. Rendben. Én nem lépek át ezen a korláton. Viszont kérlek, te miattam ne hibázz. Ne adj neki reményt.” Sühan azt hiszi, hogy csak el akarja terelni a figyelmét, azért mond neki ilyeneket, de tudja, hogy más jár a férfi fejében.

„Tettem egy ígéretet anyámnak. Ezért jöttem ide. Azt mondják Korludag nyáron és télen is csodálatos és jót tesz neki.”

„Korludagban kemények a telek, jobb, ha felkészülsz rá.” – válaszolja Sühan és otthagyja a férfit. Fent majd kiosztja Sirint, többet ne hozza ilyen helyzetbe. Sühan továbbra sem hiszi, hogy minden rendben lenne a férfival, míg Sirin újra bízik Cesurban.

Korhan fekszik az ágyon és visszaemlékszik a régmúltra, amikor kiderül, meghalt az a férfi és felmerül a kérdés, hogy akár Tahsin is lehetett volna a tettes.

Reggel Cesur bemegy Adalethez, a gyógyszerekért, jelezve, hogy haza fogja vinni az édesanyját és majd ezekre lesz szüksége a jövőben. Elárulja, nem bízik tovább a klinikában, Berkis asszony halála, majd az, hogy a kamerák nem működtek a folyósón és az idős néni szobájában sem. A nővér meg olyan mélyen aludt, hogy csak reggel ébredt fel.... Még őt is felzaklatták a történtek és inkább elhozza onnan az anyját. Adalet próbálja nyugtatni, nem a klinika hibája volt a halál oka, egyszerűen csak nagyon idős volt már. De láthatóan bevált Cesur terve, sikerül feszültté tenni a témával Adaletet.

 

További Bosszú vagy szerelem tartalmak