Jóban Rosszban 73-87. rész tartalma

Jóban Rosszban 73-87. rész tartalma

 

2024.04.29., Hétfő 11:55

73. rész

Mihály véletlenül más néven szólítja Rékát. Közben Laura Nándit teszteli, hogy "mi lenne ha...". Péter felveti egy jótékonysági fogadás ötletét Nemes Lenke polgármesterasszonynak. Ezalatt a Csillagvirág klinikán Boros és Kertész ígéretet tesznek arra, hogy elássák a csatabárdot. Pongrácz Péter pedig időszerűnek látja, hogy beváltsa az Irénnek tett, Gergővel kapcsolatos ígéretét. Dávid telefonál Barbarának, hogy mi lenne, ha megismételnék az előző éjszakát. Barbara és Laura megpróbálnak egymás kedvében járni, ám a tinédzser ajándéka igencsak meglepő.

74. rész

Laura teljes dilemmában van: csak egy lépésnyire van a bizonyosságtól, de fél megtudni, mi is van vele valójában. Péter és Viktor közös horgászatra indulnak, ám nyilvánvaló, hogy ebben a helyzetben nem a halak a legfontosabbak. Nándi összetalálkozik Jánossal, a pszichiáterrel és bevallja neki, hogy régóta szerelmes egy férjes asszonyba és őszintén beszél a Rékához fűződő érzelmeiről is. Dávid megint belopózik a villába, ám az éjszakai idillt hatalmas pánik váltja fel. Mihály tesz még egy kísérletet, hogy helyrehozza a minapi hibáját.

75. rész

Barbara feltalálja magát a nehéz helyzetben, ám ahhoz, hogy ne bukjon le, hatalmasat kellene hazudnia. Csaba egy méregdrága biciklivel állít be a Csillagvirág klinikára. Összesen két ember tudja, hogy mit is akar a járgánnyal. Közben megérkezik a klinikára Gergő, Irén sziklamászás közben megsérült öccse, ám egész másként alakulnak a dolgok, mint amire számítottak. Péter pedig úgy dönt, hogy őszintén beszél a fiúval. Ezalatt a Pongrácz villában már-már klasszikus vígjátéki helyzet alakul ki, Laura meg akarja látogatni a beteget jelentő és szobájába zárkózó lányát, miközben még ott az éjszakáról bennragadt Dávid is.

2024.04.30., Kedd 11:55

76. rész

Dávid már azt hiszi, hogy ügyesen kivágta magát Laura előtt, amikor rádöbben, hogy valami nincs rendben az öltözékével. Később Laura rájön, hogy átverték, ezért újabb büntetést szab ki a lányára, ám a tinédzser bosszút áll az édesanyján. Kertész, a bróker veszettül unatkozik a kórházban, amikor egyszer csak különös ajándékot kap, mégpedig nem is akárkitől. Gergő lelkileg nehezen viseli, hogy lebénult, ezért Viktor elhatározza, hogy barátot szerez neki. Nándi konfliktusba kerül Laurával, ám ezúttal nem magánéletük, hanem a közelgő jótékonysági parti a téma.

77. rész

Valaki telefonon sürgeti Pétert, hogy azonnal menjen haza. Péter rájön, hogy ki a telefonáló, de nem tudja elképzelni, mi baj lehet a villában. Gergő nem tud úrrá lenni a kétségbeesésén, és ez a kórházban sokakat aggaszt. Réka és Mihály szerelmesen andalog az utcán, de hogy hol kötnek ki estére, azt még egyikük sem tudja biztosan. És főképp nem, hogy milyen meglepetések érik őket másnap. Előd türelmetlen, mert még nem kapott meghívót a jótékonysági estre, holott úgy érzi, ott lenne a helye. Lenke nevelési céllal magához rendeli Violát és Dávidot, ám ami a beszélgetés során kiderül, attól éppen ő lepődik meg a legjobban.

78. rész

Laura kiadósan összevitatkozik Nándival, mindezt Péter jelenlétében. Nándi később elszólja magát Péter előtt, olyasvalamit hoz szóba, amiről igazából nem is tudhatna. Anett nem érti, miért van megdöbbenve Mihály, hiszen a műhely kulcsát előzőleg a férfi adta neki. Rékának döntenie kell, vállalja-e a harcot Mihályért, vagy netán döntésre kényszeríti kedvesét. Lenke megpróbálja kipuhatolni, hogy mitől olyan nyúzott Gábor az utóbbi időben. Lenke Nándi segítségét kéri. Dávid úgy találja, hogy Viktornak tetszik Margit. Laura elhatározza, hogy családi vacsorát ad, meghívja Dávidot, Rékát, Mihályt. Dávid éppen a csajokról okítja Gergőt, amikor megszólal a fiú telefonja...

2024.05.01., Szerda 11:55

79. rész

Nándi beszélni akar Gáborral, ezért elhívja teniszezni. Barbara és Dávid jelennek meg az üres villában. Barbara levágja Dávid haját, Dávid pedig azon nyomban meghálálja. A klinikán orvosi konzíliumot tartanak Gergő jövőjéről, és úgy döntenek, mindenképpen megmondják a fiúnak, hogy mire számíthat. Nándi óvatosan kérdezgeti Gábort, aki tenisz helyett ebédelni ment vele az Aranyvirágba. Villő és Lajos elszólja magát. Innentől kezdve Nándi már sejti, hogy mi zajlik a háttérben. Viktor vállalja az ügyeletet Irénnel. A vizsgáló esti meghittségében különös dolog történik...

80. rész

Viktor nem érti, mi is történik vele. Laura mindent megtesz, hogy a villában adott vacsorán ő legyen a középpontban, ám egyszer csak megszédül. A kórház vizsgálójában Viktor szakmai dolgokról mesél Margitnak, majd egészen másra fordítja a szót. Viola arra kéri Viktort, hogy ne játsszon Irénnel. Reggeli után Gergő ismét levelet kap a hegymászó tini-lánytól, aki mégsem jött be hozzá. Gergő Irént, vagy Viktort keresi, de már egyikük sincs a klinikán. Réka megosztja a Mihállyal kapcsolatos titkát Laurával, és rájön, hogy mennyire félreismerte a sógornőjét. Nándi beugrik Lenkéhez az irodába, hogy megossza vele a teóriáját. Réka véletlenül megemlíti Nándinak, hogy Péter ismét apa lesz.

81. rész

Gergő nem tudja elviselni, hogy deréktól lefelé lebénult, ezért döntő elhatározásra jut a sorsát illetően. Csabának komoly lelkiismeret-furdalása támad a fiú miatt. Laura teljes erővel szervezi a fogadást, Péter már amiatt aggódik, hogy a stressz árthat a babának. Nándi viszont azt szeretné tudni, hogy Péternek mi köze a gyerekhez. Viola munkát talál Dávidnak.

2024.05.02., Csütörtök 11:55

82. rész

Nándi végre szeretné megtudni Laurától az igazat a gyereket illetően. Gábor elhatározza, hogy szembeszegül Előddel, és nem teljesíti további kéréseit. Közben nem is sejti, hogy valaki már közel áll titkának felfedéséhez. A Csillagvirág Klinikán nemrég kezelt jósnő ismét felbukkan Csillagkúton, méghozzá egy egészen speciális helyen nyitja meg jósdáját. Közben egy rejtélyes nő is érkezik, egy egészen furcsa ajánlattal. Barbara rájön, hogy anyja titkol valamit.

83. rész

Barbarát letaglózza anyja története. Laura arra készül, hogy Nándinak is elmondja az igazságot, ám az igazgató váratlan ajánlattal áll elő. Villő aggódik Előd ügyei miatt, ugyanis kihallgatott egy baljóslatú beszélgetést. S ha már baljóslatok, akkor abból Piroska, a jósnő sem maradhat ki. Új rezidenciáján a tarokk szörnyű dolgokat jelez. Mindebből mit sem sejt Viktor, akinek Dávid és Margit számára is van egy-egy jó híre. Miskolcról Ivett jelentkezik, jelzi, hogy az ügy bonyolultabb, mint gondolná.

84. rész

Az esti fogadás elkezdi mozgatni a kórház életét, a betegek érdeklődnek, a személyzet készülődik. Laura különösen izgatott. Másnap Rozi az előző éjszakai buliról érdeklődik Margitnál. Dávid vitába keveredik Lenkével az elvállalt munka miatt. Réka fél, hogy egyre jobban belebonyolódik a kapcsolatba Mihállyal, miközben Iván hevesen udvarolni kezd a szép doktornőnek. A kórházba új beteg érkezik, egy Füredi nevű építési vállalkozó, aki állítólag Pongrácz főorvos ismerőse.

2024.05.03., Péntek 11:55

85. rész

Előd felkészíti Gábort, hogy mi lesz a feladata a Lenke megbuktatására kieszelt tervben. Réka faggatja Mihályt, hogy mit akart mondani, ám válasz helyett kellemetlen meglepetés éri, beállít egy régi ismerős. Iván próbálja megmenteni a helyzetet. Nándi keresi az alkalmat, hogy beszéljen Laurával. Közben Péter elújságolja Nándinak, hogy újra apa lesz. Füredi is megjelenik a fogadáson, sőt, egyszer csak leül a zongorához. Mihály egy ékszeres dobozzal a kezében éppen valami fontosat akar mondani, amikor egy hatalmas sikoly rázza meg a fogadás halk moraját...

86. rész

A Csillagvirág Klinika személyzete egy emberként próbálja megmenteni az intenzív osztályra került Nándit. Réka úgy érzi, nem hagyhatja magára egykori kedvesét. A majdnem tragédiába torkolló fogadást Lenke polgármesterasszony menti meg. Judit főnővér különös személyes kéréssel fordul Péterhez, ám a kényes szituációnak van egy szemtanúja is, aki természetesen egy nő. A főnővér nemcsak a főorvos úr körül okoz némi zavart, hanem Viktor és Margit között is. Péter Barbara egy odavetett mondatából jön rá, hogy valójában mi a helyzet Laurával.

87. rész

Péter felelősségre vonja Laurát, hogy miért nem mondta el az igazságot korábban, ám Laura előveszi női rafinériáját. Gábor megkapja Elődtől a polgármesterasszony megbuktatásához szükséges felszerelést. A titkár az Aranyvirágban panaszkodik Gyöngyinek, mert azt hiszi, a pincérlány odaadása valódi érzelmeken alapul. És azt is tudja, itt az idő, hogy teljesítse Előd követeléseit. Anett akciózni kezd, megpróbálja féltékennyé tenni Mihályt, miközben Réka Ivánnak mond köszönetet Anett lekötéséért. Füredi és Péter a régi szép időkről beszélgetnek, de Füredi a jelenben is talált valami, pontosabban valaki szépet.